500 g kikerherneid
vett
2 küüslauguküünt - üks jäta terveks, teine haki peenelt
0.5 hakitud punast sibulat
1 kuubikuteks lõigatud kurk
1 hakitud rohelise tšilli kaun
2-3 sl punase veini äädikat
6 sl hakitud värsket peterselli
6 sl hakitud värsket münti
6 sl hakitud värsket koriandrit
soola ja musta pipart
Leota kikerherneid üle öö külmas vees.
Nõruta ning pane koos terve küüslauguküünega suurde potti. Kata värske veega ning kuumuta keemiseni. Keeda tugeval tulel 1,2 kuni 2 tundi ilma kaaneta potis, kuni kikerherned on pehmed.
Keetmise lõpupoole lisa sool.
Nõruta keedetud kikerherned. Sega ülejäänud küüslaugu, sibula, kurgi, tšilli, veiniäädika, peterselli, mündi ja koriandriga. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.
Pildi tegi TRIINPVR.
Kikerhernesalat