Kreeka oapada (hiidubadest)

Selle maitsva oapaja valmistamiseks kulub kuni 40 minutit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

400 g konservitud purustatud tomateid

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl hakitud siledalehist peterselli

2 loorberilehte

0.5 tl paprikapulbrit

2 sl hakitud värsket tilli

1 sl suhkrut

2 dl vett

soola ja musta pipart

800 g e. 2 purki valgeid suuri konservube (nn 'butter beans')

Valmistamine

Kuumuta õli mõõdukal kuumusel. Lisa sibul ning prae 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud, aga mitte pruunistunud.

Lisa küüslauk, purustatud tomatid, tomatipasta, petersell, loorberilehed, paprikapulber, pool tillist, suhkur, vesi, sool ja ohtralt musta pipart. Hauta tasasel tulel, poolenisti kaane all, umbes 20 minutit, kuni hautis on paksenenud.

Lisa loputatud konservoad (klõpsa fotol) ning hauta tasasel tulel veel 10 minutit.

Nirista peale veidi oliivõli, puista peale ülejäänud hakitud till ning serveeri.

Loe veel:

Veinisoovitus:

  • Mõni kerge punane vein (Bardolino, Tarrango) või puuviljahõnguline (hispaania, prantsuse või maroko) roseevein.

Jill Dupleixi retsept briti ajakirja Delicious 2004. a. augustinumbrist (Greek bean stew)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 05.07.2004 14:51

Taas igati maitsev roog. Valmistasin kuivatatud "butter beans" ubadest, mida siis eelnevalt leotasin ja keetsin. Meeldis eriti tilli-tomati-ubade kooslus ja usun, et valmistan seda oapada edaspidigi erinevate liharoogade lisandiks. Eile näiteks serveerisin oapada taluturult ostetud vürtsikate kanalihavorstide kõrvale. Vahelduseks kartulile-makaronidele-riisile igati mõnus ning kastet pole ka eraldi vaja valmistada..