2 sl oliiviõli
1 hakitud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
400 g konservitud purustatud tomateid
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl hakitud siledalehist peterselli
0.5 tl paprikapulbrit
2 sl hakitud värsket tilli
1 sl suhkrut
2 dl vett
soola ja musta pipart
800 g e. 2 purki valgeid suuri konservube (nn 'butter beans')
Kuumuta õli mõõdukal kuumusel. Lisa sibul ning prae 5 minutit, kuni sibul on pehmenenud, aga mitte pruunistunud.
Lisa küüslauk, purustatud tomatid, tomatipasta, petersell, loorberilehed, paprikapulber, pool tillist, suhkur, vesi, sool ja ohtralt musta pipart. Hauta tasasel tulel, poolenisti kaane all, umbes 20 minutit, kuni hautis on paksenenud.
Lisa loputatud konservoad (klõpsa fotol) ning hauta tasasel tulel veel 10 minutit.
Nirista peale veidi oliivõli, puista peale ülejäänud hakitud till ning serveeri.
Jill Dupleixi retsept briti ajakirja Delicious 2004. a. augustinumbrist (Greek bean stew)
Taas igati maitsev roog. Valmistasin kuivatatud "butter beans" ubadest, mida siis eelnevalt leotasin ja keetsin. Meeldis eriti tilli-tomati-ubade kooslus ja usun, et valmistan seda oapada edaspidigi erinevate liharoogade lisandiks. Eile näiteks serveerisin oapada taluturult ostetud vürtsikate kanalihavorstide kõrvale. Vahelduseks kartulile-makaronidele-riisile igati mõnus ning kastet pole ka eraldi vaja valmistada..
Kreeka oapada (hiidubadest)
Selle maitsva oapaja valmistamiseks kulub kuni 40 minutit.