Ahjupannkook maasikatega

Kui tavalistest maasikakookidest isu täis saab, siis võib proovida ahjupannkooki.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl nisujahu

2 sl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

0.5 tl soola

0.5 tl kaneeli

5 dl piima

3 muna

Peale:

5 dl viilutatud maasikaid

2-3 sl vedelat mett

Serveerimiseks:

külma piima või vanillikastet

Valmistamine

Sega kuivained suures kausis, sega juurde piim. Lase 15 minutit paisuda. Lisa munad, sega.

Laota maasikad võitatud 25x35 cm koogivormi, nirista peale mett. Kalla peale tainas.

Küpseta kõigepealt 15 minutit 225-kraadises ahjus. Siis alanda kuumust ning küpseta veel 20-30 minutit 200-kraadises ahjus.

Serveeri soojalt külma piima või vanillikastmega.

Retsept on mugandatud Herkut.net lehelt (Mansikkapannari)

LISA KOMMENTAAR

Pühapäev
postitatud 24.01.2010 12:58

Kook jäi maitsetu ja nätske. Ei vastanud ootustele.

Biankake
postitatud 08.12.2010 18:59

Kahjuks ei lugenud kohe esimest kommentaari. Tõesti, nätske kook. Ei soovita teistele,

Marju84
postitatud 22.10.2012 17:00

Eelmistele kommenteerijatele: kõik oleneb ka teie endi ahjust. Mõni ahi küpsetab kiiremini, mõnes ahjus tuleks küpsetusaega pikendada.

Deisi Helemäe-Sarv
postitatud 17.01.2021 17:14

Tegin täna ahjupannkooki. Maasikate asemel kasutasin kirsse. Nii ruttu pole ammu midagi laualt kadunud...