Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa eelnevalt segatud kuivained.
Kummuta tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud koogivormi ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni põhi on küps.
Kummuta tordipõhi küpsetuspaberile jahtuma.
Niisuta jahtunud tordipõhi apelsinimahlaga.
Klopi rõõsk koor vahule, lisa kohupiim, apelsinikoor ja suhkur. Tõsta kate tordipõhjale.
Loputa maasikad ja lõika pooleks, laota tordile.
Serveeri kohvi kõrvale.
NB! Soovi korral lõika tort pooleks ning jaota pool kreemist tordi vahele ning pool tordi peale.
Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (8/2002, Aurinkoinen mansikkatorttu). Pildi tegi ZOOZI.
Minu jaoks oli natuke liiga saiane,aga mehele meeldis väga.Mul lapsed marju ei söö,nii et nende arvamust pole.Teinekord lõikaksin põhja pooleks ja paneks siis vahele ka kreemi.Arvan,et nii on maitsvam.Muidu jäi nagu keeksiosa palju.Üldiselt oli aga kook mõnusalt apelsinimaiguline.Teinekord teeks ka,aga siis selle väikese muudatusega:)
Koogipõhi tuli ka mõnusalt õhuline ning küpses kenasti ühtlaselt.
Päikeseline maasikatort
Lihtne apelsinimaitseline maasikatort kohvi kõrvale.