Kreooli krevetiroog

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 dl õli

4 talisibulat (valget ja helerohelist osa)

1 sl rohelist pipart

3 küüslauguküünt

2 varssellerit

4 tomatit

3 dl (Burgundia) punast veini

2 dl kalapuljongit

1 loorberileht

1 sl hakitud peterselli

1 tl tüümiani e. aed-liivateed

1 sl Cajun'i maitseainesegu

1 sidruni mahl

700 g kooritud krevette

Kaunistuseks:

peterselli ja sibulapealseid

Serveerimiseks:

keedetud riisi

Valmistamine

Tükelda aedviljad ning hauta õlis 10 minutit. Lisa tomatid ja punavein ning keeda, kuni vein on poole võrra redutseerunud. Lisa maitseained ja sidrunimahl ning keeda veel pool tundi.

Lisa kooritud krevetid ja keeda veel umbes 5 minutit. Kaunista hakitud sibulapealsete ja peterselliga ning serveeri keedetud riisiga.

Loe veel:

Soome Herkut-lehe retsept (Katkaravut Creole)

LISA KOMMENTAAR