Veidi uhkem pulgaleib

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

25 g võid

2.5 dl piima

25 g pärmi

2 tl suhkrut

0.75 tl meresoola

400 g nisujahu (u 6.75 dl)

Täidis:

6 viilu sinki

200 g mahedamaitselist juustu

6 pikka peenikest puupulka

Valmistamine

Sulata potis või, lisa piim. Kalla kaussi ning sega käesooja segu sisse pärm. Lisa ülejäänud ained ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase soojas kohas umbes tund aega kerkida.

Kummuta tainas jahusele lauale ning sõtku hoolega läbi. Vajadusel lisa ülejäänud jahu.

Jaota tainas kuueks tükiks ning rulli iga tainatükk umbes 40 cm pikkuseks vorstiks.

Keera iga puuvarda ümber viil sinki, keera ümber tainas. Küpseta süte kohal, puuvardaid aeglaselt keerates, kuni tainas on kuldne ja läbinisti küpsenud.

Lõika juustud pulgapaksusteks kangideks. Võta küpsetatud pulgaleib ettevaatlikult pulga otsast ning lükka juustukang pulgaleiva sisse.

Serveeri soojalt.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR