Hauta sibul ja küüslauk õlis pehmeks. Lisa tükeldatud tomatid. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 45 minutit, kuni tomatid on pehmed. Püreesta või suru läbi sõela.
Pane tomatipüree uuesti potti ning lisa ülejäänud ained. Kata pott kaanega ning hauta veel 10 minutit.
Serveeri kuumalt või toatemperatuuril, eriti hästi sobib näiteks grillitud liha juurde.
Nipid ja soovitused:
Tomatikaste säilib külmkapis kuni nädala, kinnises karbis sügavkülmas veelgi kauem.
Loe veel:
Wikipedias kirjutatakse satsebeli kohta, et საწებელი on tomatipüreest, koriandrist, küüslaugust, äädikast, soolast, piprast, hmeli-sunelist, veest ja adžikast valmistatud vürtsikas kaste.
Satsebeli e. gruusia tomatikaste
See tomatikaste Pamidvris Satsebela käib gruusia grillitud liha e. basturma juurde. Kuivatatud ploomid lisavad kastmele magusust, koriander sügavust.