Veiseliha šašlõkk Gruusia moodi

Gruusia veiselihašašlõki retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg veise välisfileed

4 sibulat

2 sl punast veiniäädikat

200 g sibulapealseid

400 g tomatit

1 sidrun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese veisefilee, eemalda kelmed ja sooned ning lõika 40-50 g tükkideks. Lisa sool, pipar ja hakitud sibul ning piserda peale äädikat. Sega happekindlas nõus ja hoia 2-3 tundi jahedas.

Torka lihatükid varrastele ja küpseta 8-10 minutit hõõguvatel sütel. Veiseliha pole tarvis läbi küpsetada.

Lisandiks tomatid, sibulaviilud, sibulapealsed ja valge leib.

Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees (20.6.1998), kusjuures Peeter Kard kutsus seda rooga basturmaks. 

LISA KOMMENTAAR