Moskva borš

Moskva borš sisaldab vorsti/viinereid ja suitsuliha.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

150 g pehmet veiseliha

100 g singikonte

80 g suitsutatud liha

80 g viinerit

300 g peeti ja veel 1 peet tõmmise valmistamiseks

300 g hapukapsast või värsket kapsast

80 g porgandit

1 tk juurpeterselli

2 tk sibulat

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl nisujahu

2 sl võid

1 tl suhkrut

veidi äädikat või sidrunhapet

4 sl hapukoort

loorberilehte

musta pipart

soola

maitserohelist

Valmistamine

Keeda lihast puljong. Tõsta liha välja. Puljongis keeda paarkümmend minutit singikonte ja suitsuliha ning tõsta samuti välja.

Koori peedid, lõika kangideks, lisa veidi võid, sidrunhapet ja tomatipüree ning hauta peaaegu pehmeks.

Ühest riivitud peedist valmista tõmmis - koori või pese harjaga hoolikalt puhtaks, riivi ja pane keedunõusse. Vala juurde klaasitäis puljongit ja lase ägedal tulel keema tõusta. Jahuta ja kurna. Saadud tõmmis lisa boršile supi keetmise lõpus.

Kuumuta ribadeks lõigatud porgand, petersell ja sibul väheses võis ja lisa hautatud peedile.

Kuumuta jahu ülejäänud võis ja sega puljongiga pärast kapsa pehmeks keetmist või eraldi vähese puljongiga.

Keeda kapsas ja hautatud peet koos maitseviljadega puljongis ja lisa lõpuks supile tõmmis, jahuga segatud puljong, tükeldatud liha ja sink ning pikuti poolitatud viiner. Keeda pisut ja lase supil veerand tundi tõmmata.

Lauale andes lisa hakitud maitseroheline ja hapukoor.

Kõrvale sobib pakkuda soolaseid kohupiimakorpe.

Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees 25.10.1997. Vaata ka seda retsepti (vene k).

LISA KOMMENTAAR