150 g pehmet veiseliha
100 g singikonte
80 g suitsutatud liha
80 g viinerit
300 g peeti ja veel 1 peet tõmmise valmistamiseks
300 g hapukapsast või värsket kapsast
80 g porgandit
1 tk juurpeterselli
2 tk sibulat
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl nisujahu
2 sl võid
1 tl suhkrut
veidi äädikat või sidrunhapet
4 sl hapukoort
Keeda lihast puljong. Tõsta liha välja. Puljongis keeda paarkümmend minutit singikonte ja suitsuliha ning tõsta samuti välja.
Koori peedid, lõika kangideks, lisa veidi võid, sidrunhapet ja tomatipüree ning hauta peaaegu pehmeks.
Ühest riivitud peedist valmista tõmmis - koori või pese harjaga hoolikalt puhtaks, riivi ja pane keedunõusse. Vala juurde klaasitäis puljongit ja lase ägedal tulel keema tõusta. Jahuta ja kurna. Saadud tõmmis lisa boršile supi keetmise lõpus.
Kuumuta ribadeks lõigatud porgand, petersell ja sibul väheses võis ja lisa hautatud peedile.
Kuumuta jahu ülejäänud võis ja sega puljongiga pärast kapsa pehmeks keetmist või eraldi vähese puljongiga.
Keeda kapsas ja hautatud peet koos maitseviljadega puljongis ja lisa lõpuks supile tõmmis, jahuga segatud puljong, tükeldatud liha ja sink ning pikuti poolitatud viiner. Keeda pisut ja lase supil veerand tundi tõmmata.
Lauale andes lisa hakitud maitseroheline ja hapukoor.
Kõrvale sobib pakkuda soolaseid kohupiimakorpe.
Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees 25.10.1997. Vaata ka seda retsepti (vene k).
Moskva borš
Moskva borš sisaldab vorsti/viinereid ja suitsuliha.