Armeenia pommuhautis

Maitsev ja lihtne aedviljalisand. Roog on Armeenias tuntud 'benajune' ja 'sempoog' nime all.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g pommut e. baklažaani

1 hakitud sibul

2 küüslauguküünt soovi korral

1 tükeldatud (roheline) paprika

2 sl oliiviõli

400 g purustatud tomatit

0.5 tl kuivatatud basiilikut

0.5 tl kuivatatud münti

soola ja musta pipart

2-3 dl vett

värsket münti ja basiilikut

Valmistamine

Lõika pestud pommu suurteks kuubikuteks.

Hauta sibul, küüslauk ja paprika õlis klaasjaks. Maitsesta basiiliku, mündi, soola ja pipraga.

Lisa tomatid ja pommukuubikud. Lisa kuum vesi, kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit. Kui segu kipub kuivaks minema, lisa veel veidi vett.

Retsept adapteeritud St Gregory's Cookbook-nimelisest raamatust (Juicy Stewed Eggplant).

LISA KOMMENTAAR

Vandiste
postitatud 10.06.2008 21:02

Serveerisin makaronidega. Mulle väga meeldis, laste arvates tuli pisut vürtsikas.