Fooliumis küpsetatud kala

Serveeri fooliumis küpsetatud kala kergelt keedetud aedviljade, leiva ja varajaste kartulitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g kalafileed -

näiteks turska või lõhet

1-2 sibulat

2 küüslauguküünt soovi korral

1.5 tl ürdisoola

2 sl hakitud värsket rosmariini või tüümiani või peterselli

1 dl crème fraiche'i või hapukoort

Valmistamine

Lõika tugevast fooliumist neli tükki ning määri need võiga. Jaota kalafilee neljaks tükiks, viiluta sibul ja küüslauk.

Aseta kalatükid fooliumitükkidele, peale sibula- ja küüslauguviilud. Maitsesta ürdisoola ja värskete ürtidega. Tõsta igale kalatükile lusikatäis hapukoort.

Sulge fooliumipakid hoolega ning aseta kalapakid grillrestile. Küpseta kuumadel sütel umbes 15 minutit või 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.

Ava fooliumipakk ettevaatlikult ning kontrolli, kas kala on küps.

Rootsi Arla retsept (Foliebakad fisk), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 27.09.2011 15:20

Väga maitsev eine. Tegin crème fraiche'i ja tüümianiga. Tasub kindlasti veel teha.

Tiia
postitatud 28.12.2011 21:51

Polnud viga, lihtne valmistada. Panin sulatatud juustu ja 20% hapukoort. See viimane oleks võinud tegelikult olemata jääda, juurde enam midagi maitsele ei andnud.