Teravamaitselised ribid

Ribid saavad teravuse sambal oelek ja sojakastmest.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-1,5 kg searibisid (1-2 ribiplaati)

Marinaad:

8 sl sojakastet

8 sl vedelat mett

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl sambal-oelek kastet

2 tl kuivatatud majoraani või punet

Valmistamine

Laota madalasse vormi või suletavasse kilekotti. Sega marinaadiained ning vala searibidele. Lase vähemalt 2 tundi, soovitatavalt kauem, marinaadis maitsestuda.

Tõsta ribid marinaadist välja ja grilli kuumade süte kohal 15-20 minutit, aeg-ajalt marinaadiga pintseldades.

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta Tamari sojakastet.
  • Grilli ribisid ettevaatlikult, kuna mesi kipub kõrbema minema.

Idee ühest Saksa retseptist (Scharfe Rippchen), aga mugandatud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 03.05.2010 21:58

Teravamaitselised küll ei olnud, küll aga natuke mõrkjad ja see mulle ja lastele eriti ei meeldinud. Külalistele meeldis väga. Seega, maitse asi :)

Pille
postitatud 17.05.2017 08:46

Zoozi tehtud pilt ka: