3 üliküpset banaani
2 sl sidrunimahla
200 g hapukoort
3 dl suhkrut
3 muna
4 dl nisujahu
3 tl küpsetuspulbrit
2 tl kaneeli
1 tl ingveripulbrit
soovi korral suhkrustatud ingveritükikesi e. ingverisukaadi
Määri rõngasvorm korralikult võiga ning puista üle riivsaiaga.
Püreesta banaanid kahvliga, lisa sidrunimahl. Sega kuivained omavahel. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa hapukoor, seejärel vaheldumisi jahusegu ja banaanipüree.
Kalla vormi ning küpseta 175kraadise ahju allosas 1 tund. Lase koogil vormis jahtuda, seejärel kummuta vaagnale.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Hea vürtsikas kook. Kuigi minu kasutatud banaanid ei olnud üliküpsed, olid tavalised kollased, sai kook siiski hea ja mahlane, küpsemate banaanidega tuleb ilmselt veel parem. Suhkrustatud ingverit kasutasin ka, leidsin ökopoest Maa.
Tegin väiksed muudatused: lisasin suhkrut 2 dl, kuna küpsed banaanid on ise väga magusad; pigistasin tainasse terve sidruni mahla. Kook tuli hea.
Tegin koogi õeraasule Kariibi-teemaliseks sünnipäevaks. Natuke nätsa jäi, aga banaaniga vist ongi nii. Äsja Kariibidelt naasnud õde kiitis maitse autentseks ja ilmselt läheb retsept peagi kordamisele - hea lihtne ja maitsev keeks.
Banaanid jätavad keeksi niiskeks, võib-olla isegi veidi nätsaks. Mulle isiklikult meeldivad muredad ja kuivemad keeksid. Maitse poolest väga mõnus! Kuna mul olid hästi suured ja üliküpsed banaanid, lisasin u 2 dl jahu juurde, sest tainas tundus vedel.
Kariibi banaanikook
Sellele banaanikoogile lisab ingveripulber veidi eksootilist hõngu, hapukoor see-eest hoiab koogi mahlasena.
Sobiva rõngasvormi (ingl. k. Bundt-tin) leiate kauplusest Apelsin.