Suitsukalapirukas

Riisi- ja suitsukalatäidisega kinnine pirukas kohupiima-muretainast.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

250 g rasvata kohupiima

250 g margariini

250 g nisujahu

Täidis:

300 g puhastatud suitsukala

1.5 dl pikateralist riisi

tükk porrut

2 tk keedetud muna

väike kimp tilli

1 dl rõõska koort

sidrunipipart

soola

Valmistamine

Sega kohupiim, margariin ja jahu tainaks, lase külmas taheneda.
Keeda riis soolaga maitsestatud vees, nõruta ja jahuta. Lisa jahtunud riisile suitsukala, porrurõngad, hakitud muna, till ja koor. Maitsesta sidrunipipraga, vajadusel lisa soola.
Rulli tainas küpsetuspaberile. Pane kalasegu ühele poolele ja pööra teine tainapool katteks. Suru servad tugevasti kokku, määri pirukas pealt munaga ja tee kahvliga peale mõned augud.
Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Retsept on ajalehest VIDEVIK, pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 24.07.2012 23:39

Minu jaoks oli tainast täidise jaoks veits palju (ehk siis hea oleks olnud nt 2/3 taignast täidise kohta vms

Kiilike
postitatud 03.09.2012 15:55

Retsepti sain kunagi Kodukirjast :) Meil on taigna retsept aeg-ajalt kasutuses kuid teen ühe piruka jaoks poole väiksema koguse ja täidise kogus jääb samaks.