Juustu-suitsukala suflee

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

50 g nisujahu

3 dl piima

4 muna

2 sl hakitud murulauku

100 g kuumsuitsulõhet

1 sidrun

soola ja musta pipart

150 g riivitud Valio Emmental Mustaleima juustu

Valmistamine

Eralda munavalged munakollastest.

Sulata potis või, sega juurde jahu. Kuumuta, ent ära pruunista!

Sega juurde toasoe piim. Sega kuumutades vispliga paar minutit, kuni jahu on väheke paisunud ja kaste ühtlane.

Võta pott tulelt, jahuta väheke. Sega juurde munakollased, peenestatud suitsukala, sidrunikoor ja murulauk. Maitsesta soola ja pipraga.

Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult spaatliga sufleepõhjaga. Kalla segu kas ühte suuremasse 2-liitrisesse kõrgemasse võitatud ahjuvormi või jaga väiksemate sufleevormide vahel.

Küpseta 150-kraadises ahjus 30 minutit (portsjonvorme) või 1 tund (suuremat vormi).

NB!!! Ära mingil juhul enne valmimist ahjuust ava, sest siis kaotab suflee oma kohevuse.

Serveeri koheselt nt värske salatiga, milles lisaks apelsini viljaliha sektoreid.

Retsept on TV3 saatest "Kaunimaks Köögis" 27.3.2004

LISA KOMMENTAAR