4 muna
300 g suhkrut
500 g kohupiima
500 g hästi peeneks riivitud porgandit
3 sl vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 dl mannat
2 dl nisujahu
1 dl piima
1 dl õli
Klopi munad suhkruga vahule. Lisa kohupiim ja riivitud porgandid, sega hoolega. Sega jahu, manna, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel, siis lisa tainale koos piima ja õliga.
Sega ühtlaseks ning kalla tainas 32x24 suurusega küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Maitseb täpselt nagu tavaline porgandipirukas.
Meie perele maitses väga. Mõnusalt pehme ja mahlane.
Tegin lastele porgandikooki natukese glasuuriga, väga maitsev tuli. ;) Kohupiima ei kasutanud, õli asemel oli sulatatud või. Jahu ja manna on silma järgi, kuna nii suure koguse jaoks ei viitsind väga täpselt mõõta. Glasuuri tegin sulavõist ja tuhksuhkrust.
Mõnus ja mahlane kook! Oma lihtsuses väga hea. Mul olid kirjud porgandid (kollane, oranž ja lilla), seega kook jäi kergelt säbruline :)
Läheb proovimisele, kuid vähendan kindlasti suhkru kogust, hirmutavalt palju tundub. Asendaks seda pisut kookospalmisuhkruga. Muidu, porgandist tehtud koogid ühed mu lemmikud! :)
Sellised argipäevased koogid ongi kõige mõnusamad ja saavad rutem otsa!
Ülimalt lihtne retsept... tuunisin glasuuriga ja üüber hea!
Kõlab tervislikult, aga siis vaatad suhkrukogust ja enam ei tundu tervislik.
ma julmalt panin pool kogusest ja seda oli ka liiga palju meie perele.
Väga lihtne retsept, mahlane mõnus kook. Super valik pühapäeva hommikul kohvi kõrvale!
Mõnus mahlane kook. Maitseb külmalt paremini.
Kohupiima-porgandikook
Hästi porgandine ja mahlane kohupiima-porgandikook. Kui soovid, lisa tainasse ka rosinaid või hakitud sarapuupähkleid. Meenutab veidi vormirooga ning sobib hästi koos moosi või vahukoorega söömiseks.