Ingveri-rabarbrikangid

Ingverisiirupis keedetud rabarber on maitsev vahukoore või vanillikastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g noori rabarbrivarsi

jupp värsket ingverijuurt

2 dl vett

2 dl suhkrut

Valmistamine

Koori rabarbrid ja lõika 5 cm tükkideks. Koori ingverijuur ja haki peeneks.

Kuumuta potis vesi, suhkur ja ingver keemiseni. Lisa rabarbrikangid ja tõsta pott tulelt. Lase rabarbritükkidel soovitavalt järgmise päevani suhkru-ingverileemes maitsestuda.

Serveeri nõrutatud ingverirabarbreid vanillsuhkruga maitsestatud vahukoore või vanillikastmega.

Nipid ja soovitused:

  • Ingverimaitseline suhkruleem sobib morsi valmistamiseks.
  • Dessert ise on vegan. Soovi korral serveeri veganitele sobiva vahukoore või vanillikastmega. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud TV3 saatest Makuja (26.5.2001, Inkivääri-raparperitangot). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 17.05.2010 20:35

Ääretult lihtne teha,kuid samas hõrk magustoit.

Pille
postitatud 21.05.2019 11:09

Zoozi saatis sellise pildi 2010. a.

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:29

Mõnus magustoit! Soovitan teha noortest vartest!