Rabarbritšatni

Rabarbritšanti sobib lisandiks nii idamaiste roogade kui ka koduste liha- ja kanaroogade juurde.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g tükeldatud rabarbrit

1 dl rosinaid

1 suur sibul

0.5 sidrunit

1 sl veiniäädikat

2 dl suhkrut

0.5-1 sl karripulbrit

1 tl sinepiseemneid

Valmistamine

Lõika sidrunipoolik neljaks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Tükelda rabarber. 

Pane kõik ained paksupõhjalisse potti. Sega, kuumuta tasakesi keemiseni. Hauta ilma kaaneta potis umbes tund aega, aeg-ajalt segades. Vajadusel lisa veel karripulbrit.

Jaota pestud väikestesse purkidesse ja kaaneta.

Loe veel:

Soome MTV3 retsept (Raparperichutney). Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 07.06.2009 10:30

Mõnus,huvitav.Soovitan proovida.

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:54

Väga põnev! Magus-hapu, vürtsikas. Soovitan ka!

Martiina
postitatud 21.05.2019 12:42

Väga mõnus jäi, mulle väga meeldis! Keetsin u 40 minutit, siis oli piisavalt tihke "plöga" :D