Lillkapsa-šampinjonisupp

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g šampinjone

250 g lillkapsast

1 l vett

1 tl soola

25 g võid

25 g nisujahu

5 dl piima

2 puljongikuubikut

peterselli

Valmistamine

Puhasta šampinjonid ja lõika viiludeks. Pese lillkapsapea ja jaota õisikuteks.

Kuumuta potis vesi ja maitsesta soolaga. Lisa seeneviilud ja lillkapsaõisikud ning keeda tasasel tulel 10 minutit.

Hõõru või ja jahu omavahel ning sega ettevaatlikult supi sisse. Keeda suppi umbes 5 minutit, siis lisa piim ja puljongikuubikud. Kuumuta supp läbi, maitsesta ja puista serveerimisel supile hakitud peterselli.

Retsept on taanlaste Karolines Køkken lehelt (Champignonssuppe med blomkal), pildi tegi COUSINELLA.

LISA KOMMENTAAR

cousinella
postitatud 05.04.2011 00:30

Šampinjone võiks enne võis praadida ja seejärel koos lillkapsaga keema panna.