Külm kurgisupp

... ehk roheline gazpacho.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 dl hakitud värsket peterselli

ja basiilikut

ja münti

1-2 tl soola

1-2 küüslauguküünt

0.25-0.5 dl õli

2 pikka kurki

1 mahe salatsibul

2 viilu tahket röstsaia

2-3 sl valge veini äädikat

3-5 dl jääkülma vett

purustatud musta pipart

Valmistamine

Püreesta maitseroheline, sool, küüslauk ja õli köögikombainis pastaks.
Lisa kurgid, sibul, saiaviilud ning veiniäädikas. Jätka segamist, kuni saad ühtlase püree.
Lisa maitse järgi vett ning maitsesta pipraga.

Soome Finfoodi retsept (Kylmä kasviskeitto - vihreä gazpacho), Pildi tegi KOOGI KATA.

LISA KOMMENTAAR

Koogi Kata
postitatud 09.08.2010 19:52

Mulle meeldivad vürtsikad gazpachod. Seega lisasin juurde veel poole sidruni jagu mahla, poole laimi jagu mahla ja vähemalt teelusikatäie vürtskööment ja chipotle pipart (suitsetatud jalapeno). Kõige peale pisut tomatillo salsat.