Magus kurgikook

Omapärane küpsetis. Kook maitseb eriti hästi järgmisel päeval. Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2 dl suhkrut

3 dl värsket kurki

3 dl nisujahu

1 tl kardemoni

1 tl kaneeli või piparkoogimaitseainet

2 tl vanillisuhkrut

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 dl hakitud maapähkleid (arahhis) või muid pähkleid

100 g sulatatud võid

Valmistamine

Lõika kurk kuubikuteks või riivi jämedalt. Pane sõelale nõrguma.

Klopi munad ja suhkur vahule. Lisa kurk ja omavahel segatud kuivained. Viimasena lisa sulatatud või.

Kalla võitatud keeksivormi ning küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Soome Finfoodi retsept (Kurkkukakku). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 02.09.2009 19:02

Väga hea.

Pille
postitatud 03.05.2025 15:22

Zoozi saadetud pilt:

Akaatsia
postitatud 21.01.2013 02:31

üks uutest lemmikutest - väga maitsev, ja seistes paremaks läheb

Pille
postitatud 03.05.2025 15:23

Ilse arvas 2013. a suvel nii: "Sai väga hea keeks ja tuleb kindlasti kordamisele. Räägitakse, et seistes läheb keeks aina paremaks. Meie seda seekord katsetada ei saanud, sai kohe otsa." ja jagas järgmist pilti: