200 g sea välisfileed
300 g munanuudleid
1.2 l kanapuljongit
Leem:10 cm jupp porrut
2 cm jupp värsket ingverijuurt
1 sl õli
2 sl sojakastet
2 dl kanapuljongit
1 tl suhkrut
Pruunista seafilee pannil ümberringi.
Valmista samal ajal leem. Peenesta porru, küüslauk ja ingverijuur ning hauta väheses õlis paar minutit. Lisa sojakaste, kanapuljong ja suhkur ning keeda, kuni leem pakseneb.
Keeda nuudlid eraldi küpseks.
Kuumuta kanapuljong.
Jaota pannil paksendatud leem kaussidesse (u 2 sl sööja kohta). Lisa nuudlid ja kanapuljong.
Lõika seafilee viiludeks ning jaota kaussidesse. Kaunista hakitud porruga ja serveeri kohe.
Retsept on Soome ajakirjandus Me Naiset (Mai 2004, ramen), pildi tegi HEXY. Vaata ka teisi ramen-retsepte Nami-Namis.
Mmmm...ramen...tore et siin kauatagaotsitud retsept on, kiitus!
Me tegime ka, superhea oli!
Ramen on üks väärt amps, me teeme seda ikka oma 2-3 korda kuus. Me armastame veel teha teist varianti, kanalihaga, mida ei praeta, vaid hautatakse puljongis 7-8 min koos austerservikutega. Ramen on alati hea! :D
Hea!!
Parandaks vaid nii palju, et Ramen on siiski Jaapani köök, mitte Hiina, lihtne viga.
Ramen tuleb tegelikult siiski hiinast, see on lihtne viga kuna enamik arvavad, et ramen on jaapanist kuna see seal väga populaarne aga jh ta pole jaapani päritolu vaid hiina päritolu.... tean seda kuna vaatasin mõnda aega tagasi documentaali rameni ajaloost
Tegelikult tuleb ramen algselt siiski hiina köögist. Natuke rohelisi lehti oleks ka hea- pakchoi või spinat näiteks.
Ramen nuudliroog
Ramen nuudliroog on küll hiina päritolu, ent pigem populaarne hoopis Jaapanis.