Lihtsale kartulipüreesupile annab suitsukala lisamine põneva meki. Fotol olev supp valmis kuumsuitsuräimest, ent sobivad ka heik, tursk, makrell ehk skumbria jm.
Koori kartulid, lõika tükkideks. Tükelda porru/sibul. Pane mõlemad kalapuljongisse ja keeda pehmeks. Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda, siis püreesta kiiresti ühtlaseks.
Sega juurde rõõsk koor või sulatatud juust. Lisa tükeldatud suitsukala, timmi maitse soola, pipra, sidrunimahla ja tilliga sobivaks.
Nii hea supp sai, et viis või keele alla... :P Nagu ikka ei suutnud ma siiski päris 100% retseptist kinni pidada ja praadisin sibulaid enne natukese võiga, suitsukalast kasutasin hõbeheiki.
Suitsukalasupp (kartulipüreesupp)
Lihtsale kartulipüreesupile annab suitsukala lisamine põneva meki. Fotol olev supp valmis kuumsuitsuräimest, ent sobivad ka heik, tursk, makrell ehk skumbria jm.