Suitsukalasupp

Lihtsale kartulipüreesupile annab suitsukala lisamine põneva meki. Fotol olev supp valmis kuumsuitsuräimest, ent sobivad ka heik, tursk, makrell ehk skumbria jm.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l head kalapuljongit

4 suuremat kartulit

1 suur sibul või 1 porru heledam osa

2 dl 10% rõõska koort või 100 g sulatatud juustu

200 g puhastatud kuumsuitsukala - nt

räime või makrelli e. skumbriat või turska

sidrunimahla

hakitud tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori kartulid, lõika tükkideks. Tükelda porru/sibul. Pane mõlemad kalapuljongisse ja keeda pehmeks. Tõsta pott tulelt, lase veidi jahtuda, siis püreesta kiiresti ühtlaseks. 

Sega juurde rõõsk koor või sulatatud juust. Lisa tükeldatud suitsukala, timmi maitse soola, pipra, sidrunimahla ja tilliga sobivaks.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kaiku
postitatud 01.06.2008 18:11

Nii hea supp sai, et viis või keele alla... :P Nagu ikka ei suutnud ma siiski päris 100% retseptist kinni pidada ja praadisin sibulaid enne natukese võiga, suitsukalast kasutasin hõbeheiki.

hexy
postitatud 29.03.2010 15:06

Väga hea supp, minu 2aastane laps, kes pole juba kaua aega püreesuppe söönud, sõi sellise isuga,et me mehega mõlemad vaatasime suud ammuli.

Riana Maasikmäe
postitatud 05.05.2016 20:48

Supp oli tõesti väga hea ja väga lihtne teha. Minu 2 aastane ja 5 aastane küsisid lausa juurde, seda juhtub väga harva :)