Lihtne sibulasupp

Klassikalise prantsuse sibulasupi tegemiseks tuleb varuda aega ja kannatust. Siin on prantsusepärase sibulasupi lihtsam ja kergem variant. Pole päris 'see', aga igati maitsev.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt sibulat

2 küüslauguküünt

1 sl võid

1 l kuuma aedviljapuljongit

1 sl sojakastet

0.5 dl valget veini või 1 tl valget veiniäädikat

1 sl värsket või 1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

Valmistamine

Koori ja viiluta sibul ning küüslauk. Sulata potis või, lisa sibul ning hauta 5 minutit. Lisa küüslauk ning hauta veel 3-4 minutit.

Lisa kuum aedviljapuljong, sojakaste ja vein(iäädikas). Kata pott kaanega ja keeda 15-20 minutit, kuni sibulad on pehmed. Maitsesta aed-liivatee, soola ja pipraga.

Kõrvale sobivad grillitud juustusaiad või -leivad.

Retsept on mugandatud Arla retseptivihikust 'Steka, Woka, Fräsa' (Fransk löksoppa). Pildi tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR

peeter
postitatud 04.01.2007 18:23

sibulasupp on üks mu lemmikutest. minu variatsioonid sisaldavad poole vedeliku asendamist õunasiidriga, punaste sibulate kasutamises ja maitseaitest rosmariinis. aga tõepoolest, seda suppi võiks süüa igatpidi!

risto
postitatud 21.11.2007 16:35

Tänud Peeter. Proovin Sinu mugavdusega varianti. Ja kui ei maitse, olen vitsaga kohal:)

Väike Väänik
postitatud 10.11.2010 20:46

Lihtne ja kiire teha. Kuna puljong ja sojakaste soolakad, siis eraldi soola ei lisakski teinekord.

Ann
postitatud 21.09.2024 12:56

Tõesti maitsev supp. Minu teismelise poja lemmik????