Klassikalise prantsuse sibulasupi tegemiseks tuleb varuda aega ja kannatust. Siin on prantsusepärase sibulasupi lihtsam ja kergem variant. Pole päris 'see', aga igati maitsev.
Koori ja viiluta sibul ning küüslauk. Sulata potis või, lisa sibul ning hauta 5 minutit. Lisa küüslauk ning hauta veel 3-4 minutit.
Lisa kuum aedviljapuljong, sojakaste ja vein(iäädikas). Kata pott kaanega ja keeda 15-20 minutit, kuni sibulad on pehmed. Maitsesta aed-liivatee, soola ja pipraga.
Kõrvale sobivad grillitud juustusaiad või -leivad.
Retsept on mugandatud Arla retseptivihikust 'Steka, Woka, Fräsa' (Fransk löksoppa). Pildi tegi Ilse.
sibulasupp on üks mu lemmikutest. minu variatsioonid sisaldavad poole vedeliku asendamist õunasiidriga, punaste sibulate kasutamises ja maitseaitest rosmariinis. aga tõepoolest, seda suppi võiks süüa igatpidi!
Lihtne sibulasupp
Klassikalise prantsuse sibulasupi tegemiseks tuleb varuda aega ja kannatust. Siin on prantsusepärase sibulasupi lihtsam ja kergem variant. Pole päris 'see', aga igati maitsev.