Mandlimassiga täidetud datlid

Mandlimassiga täidetud datlid on maitsvad kohvi kõrvale. Kasuta veidi mahlasemaid kuivatatud datleid, näiteks Kalifornia või Tuneesia omi.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g jahvatatud mandleid või mandlijahu

90 g suhkrut

3-4 sl roosivett või apelsiniõievett

500 g kuivatatud datleid

Valmistamine

Sega jahvatatud mandlid ja suhkur kausis. Lisa vaid niipalju roosi- või apelsiniõievett, et saad sõtkudes paksu pasta. Lisa alguses veidi vähem vedelikku, sest sõtkudes eraldub mandlitest õli, mis samuti pastat seob.
Tee igale datlile külje peale terava noaga sisselõige ning eemalda kivi. Suru väike ports mandlisegu datli sisse ja suru dattel uuesti kinni.

Retsept on Claudia Rodeni raamatust "Tamarind & Saffron"

LISA KOMMENTAAR