Traditsiooniline nõgesesupp

Sama retsepti järgi võib valmistada suppi ka oblikast ja spinatist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g noori nõgeselehti

kupatamiseks keeva vett

1-2 sl õli

1 suurem sibul

2-3 porgandit

4-5 kartulit

1,5 l kuuma kana- või köögiviljapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

4 keedetud muna

tilli või murulauku

hakitud värsket maitserohelist - nt

Valmistamine

Supi jaoks läheb vaja ainult nõgeselehti, nii et nopi esmalt lehed varrerootsude küljest. Kõige parem on seda teha kinnastatud kätega :)

Pese lehed hoolega, pane kaussi ja vala üle keeva veega. Lase paar minutit seista - see mahendab mõrkjat maitset. Siis ehmata külma vee all, pigista kuivemaks ja haki väiksemateks tükkideks. 

Haki sibul, porgand ja kartul väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand, maitsesta vähese soolaga ja hauta 5 minutit.

Siis lisa kartulikuubikud, sega läbi.

Lisa potti kuum puljong ja keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.

Maitsesta supp soola-pipraga parajaks, sega juurde nõgesed ning kahvliga peenestatud või tükeldatud munad. 

Nipid ja soovitused.

  • Supist võib teha ka minimalistlikuma versiooni ehk sibulat-porgandit mitte kasutada. Jääb ka maitsev. 
  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit, aga kanapuljongiga jääb ka väga maitsev. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 18.05.2010 23:22

Õli ma ei lisanud, ei näinud selleks mingit vajadust. Soola samuti mitte, sest puljong oli juba soolane. Väga hea kevadine supp, terve pere kiitis.

Pille
postitatud 12.03.2016 15:08

Mari-Liis on sellise pildi teinud:

Hexy
postitatud 28.04.2012 14:19

Hea supp

Roosi
postitatud 22.04.2014 13:42

Tundub ahvatlev. Muna kavatsen enne serveerimist ära hakkida. Meenub, kuidas ükskord sai kuskil toredas toidukohas muna taga aetud.

Pille
postitatud 04.06.2019 12:10

Tegin nädalavahetusel minimalistlikku versiooni ehk ilma sibula-porgandita. Täitsa tore ja isegi lapsed sõid "kartulisuppi munaga" :D

XXL
postitatud 03.05.2020 17:03

Kevade lemmiksupp.

Ylle Saareli-Kiviselg
postitatud 08.05.2025 14:02

Jaa, üks lemmik juba lapsepõlvest kui ema seda suppi tegi, põhiliselt hapuoblikatest. Mina panen nõgesed, hapuoblikad ja kortsus, noored naadilehed oma suppi sisse ja ongi vitamiini pomm. Peale veel keedetud muna ja hapukoor..

Irina Udumäe
postitatud 08.05.2025 16:01

Olen teinud, praegu juba paras teha, noori võrseid leidub!

Maarja H.
postitatud 20.05.2025 09:28

Ma lisasin juurde, porrut, naati, karulauku, hernevõrseid, basiilikut.

Sandra Pusa
postitatud 21.05.2025 09:28

Isutas millegi kevadise järgi. Seda tellin ikka vanaemalt. Kuid seekord tegin ise ☺️ Ise kasutasin suitsuribi.