100 g noori nõgeselehti
kupatamiseks keeva vett
1-2 sl õli
1 suurem sibul
2-3 porgandit
4-5 kartulit
1,5 l kuuma kana- või köögiviljapuljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:4 keedetud muna
hakitud värsket maitserohelist - nt
Supi jaoks läheb vaja ainult nõgeselehti, nii et nopi esmalt lehed varrerootsude küljest. Kõige parem on seda teha kinnastatud kätega :)
Pese lehed hoolega, pane kaussi ja vala üle keeva veega. Lase paar minutit seista - see mahendab mõrkjat maitset. Siis ehmata külma vee all, pigista kuivemaks ja haki väiksemateks tükkideks.
Haki sibul, porgand ja kartul väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand, maitsesta vähese soolaga ja hauta 5 minutit.
Siis lisa kartulikuubikud, sega läbi.
Lisa potti kuum puljong ja keeda tasasel tulel, kuni köögiviljad on pehmed.
Maitsesta supp soola-pipraga parajaks, sega juurde nõgesed ning kahvliga peenestatud või tükeldatud munad.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Õli ma ei lisanud, ei näinud selleks mingit vajadust. Soola samuti mitte, sest puljong oli juba soolane. Väga hea kevadine supp, terve pere kiitis.
Hea supp
Tundub ahvatlev. Muna kavatsen enne serveerimist ära hakkida. Meenub, kuidas ükskord sai kuskil toredas toidukohas muna taga aetud.
Tegin nädalavahetusel minimalistlikku versiooni ehk ilma sibula-porgandita. Täitsa tore ja isegi lapsed sõid "kartulisuppi munaga" :D
Kevade lemmiksupp.
Traditsiooniline nõgesesupp
Sama retsepti järgi võib valmistada suppi ka oblikast ja spinatist.