Maisileib väikese tšilliga

Mitte külis päris traditsiooniline USA lõunaosariikide cornbread (too käib kindlasti petipiimaga), aga siiski maitsev küpsetis, mis sobib nii supi kõrvale kui ka niisama võiga söömiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

250 g peenikest maisimannat

75 g nisujahu (1.25 dl)

1.5 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

4 sl muscovado suhkrut või fariinsuhkrut

0.5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

2 suurt muna

3 dl piima

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vala õli 24 cm koogivormi ning pane taina valmistamise ajaks ahju kuumenema (vormi ja õli eelnev kuumutamine aitab kaasa krõbeda leivakooriku tekkimisele.)

Sega kuivained omavahel.

Klopi munad piimaga lahti, sega kuivainete juurde. Sega tainas õrnalt ja kiiresti läbi.

Kalla kuumutatud ahjuvormi ning küpseta siis umbes 30 minutit, kuni maisileib on pealt kuldne, vormi servadest veidi lahti löönud ning keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

LISA KOMMENTAAR