6 dl dashi't või kana- või aedviljapuljongit
1 tl sojakastet
2 kooritud ja tükeldatud porgandit
1 tükeldatud kanafilee
värskeid seeni - sh
erinevaid rohelisi aedvilju - nt
tükeldatud paksoid
2 talisibulat (peenesta valge osa, roheline osa lõika pooleks)
3 kergelt lahtiklopitud muna
Serveerimiseks:5 dl keedetud valget riisi
2 tl seesamiseemneid
näpuotsatäis tšillipulbrit
Kuumuta väikeses potis dashi või puljong keemiseni. Lisa sojakaste. Lisa porgandid ja kana ning keeda 3 minutit. Lia ülejäänud aedviljad ja keeda 2 minutit.
Tõsta pott tulelt, lisa lahtiklopitud munad ja lase seista 1-2 minutit. Munad hüübivad selle aja jooksul, aga soovi korral pane pott uuesti paariks minutiks pliidi peale.
Roog peaks meenutama aedviljade ja kanaga segatud munahüüvet.
Jaota riis 2 sügava kausi vahel ja tõsta kana-muna segu peale. Puista üle seesamiseemnete ja tšillipulbriga ning serveeri kohe.
Retsept ilmus briti ajalehes Sunday Telegraph (Xanthe Clay, 24.4.2004, Oyako Donburi (Japanese rice with chicken and egg))
see on küll üsna kõrvaline asi, aga tegelikult tähendab oyako last ja lapsevanemat ning donburi on nõu nimi. toit on hea muidu!
Oyako Donburi ehk 'kana ja muna'
'Donburi' on selle nõu nimi, milles rooga serveeritakse. 'Oyako' tähendab tõlkes 'lapsevanem ja laps', kuna roas kasutatakse nii kana (lapsevanem) kui ka muna (laps).