450 g soolaturska (bacalhau, bacalao)
5 dl katkitambitud keedetud kartulit
2 sl hakitud peterselli
2 muna
Soolatursa leotamiseks:külma vett
Leotatud tursa pošeerimiseks:1 l vett
1 tk väikest sibulat
4 tera musta pipart
Frittimiseks:kvaliteetset õli
LEOTAMINE:
Pane soolatursk eelmisel päeval likku. Vaheta vett paar-kolm korda.
Nõruta, eemalda nahk ja luud ning lõika kala väikesteks tükkideks.
POšEERIMINE:
Kuumuta 5 dl vett keemiseni, lisa väike viilutatud sibul, loorberileht ja pipraterad. Viie minuti pärast lisa soolatursk ja veel 5 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja tõsta tulelt. Hoia kala antud vedelikus, kuni oled 'Bolinhos de Bacalhau' valmistamiseks valmis.
PALLIKESTE VALMISTAMINE:
Nõruta kala ja lõhu kausis kahvliga helvesteks. Lisa katkitambitud kartulid ja soolaga lahtiklopitud munad.
Soovi korral lisa peterselli ja hakitud sibulat, maitsesta soola ja pipraga. Lase hakkmassil umbes pool tundi jahedas maitsestuda.
Siis vormi kalahakkmassist 3-4 cm läbimõõduga pallikesed.
FRITTIMINE:
Kuumuta potis õli 190°C ja friti soolatursapallikesed õlis kuldseks.
Pane köögipaberile nõrguma. Serveeri külma õlle ja maitsva puuviljakokteiliga.
Bolinhos de Bacalhau ehk brasiilia soolatursasuupisted
Brasiilia retsept.