Bolinhos de Bacalhau ehk brasiilia soolatursasuupisted

Brasiilia retsept.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

450 g soolaturska (bacalhau, bacalao)

5 dl katkitambitud keedetud kartulit

2 sl hakitud peterselli

2 muna

Soolatursa leotamiseks:

külma vett

Leotatud tursa pošeerimiseks:

1 l vett

1 tk väikest sibulat

loorberilehte

4 tera musta pipart

Frittimiseks:

kvaliteetset õli

Valmistamine

LEOTAMINE:
Pane soolatursk eelmisel päeval likku. Vaheta vett paar-kolm korda.
Nõruta, eemalda nahk ja luud ning lõika kala väikesteks tükkideks.

POšEERIMINE:
Kuumuta 5 dl vett keemiseni, lisa väike viilutatud sibul, loorberileht ja pipraterad. Viie minuti pärast lisa soolatursk ja veel 5 dl vett. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega ja tõsta tulelt. Hoia kala antud vedelikus, kuni oled 'Bolinhos de Bacalhau' valmistamiseks valmis.

PALLIKESTE VALMISTAMINE:
Nõruta kala ja lõhu kausis kahvliga helvesteks. Lisa katkitambitud kartulid ja soolaga lahtiklopitud munad.
Soovi korral lisa peterselli ja hakitud sibulat, maitsesta soola ja pipraga. Lase hakkmassil umbes pool tundi jahedas maitsestuda.
Siis vormi kalahakkmassist 3-4 cm läbimõõduga pallikesed.

FRITTIMINE:
Kuumuta potis õli 190°C ja friti soolatursapallikesed õlis kuldseks.
Pane köögipaberile nõrguma. Serveeri külma õlle ja maitsva puuviljakokteiliga.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Egle
postitatud 18.09.2022 13:46

Väga hea ja lihtne retsept.