Bordeaux' kivipuravikud

Sobib röstisaiale, varajaste kartulite kõrvale või niisama omaette einena.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 l ilusaid noori kivipuravikke või muid puravikke

3 sl õli või võid

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 tl aed-harakputke

soola ja musta pipart

sidrunit

ohtralt värsket hakitud peterselli

Valmistamine

Puhasta puravikud, lõika viiludeks. Haki sibul ja küüslauk.

Kuumuta pannil õli/või ja pruunista puravikuviilud kuumas rasvas mõlemalt poolt. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, maitsesta soola-pipraga ning prae, kuni sibul on klaasjas. 

Lisa sidrunimahl ja hakitud petersell ning serveeri. Serveeri niisama või röstsaiaga või värskete kartulitega. 

Loe veel:

Soome retsept (Bordeauxin tatit). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kersti
postitatud 14.09.2013 20:05

Väga maitsev!

Ilse
postitatud 15.09.2020 13:47

Kiire ja maitsev!