3-6 sl õli
1 tükeldatud kana (u 1,5 kg)
2.5 tl soola
1.25 dl nisujahu
1 hakitud sibul
1 tk hakitud roheline paprika
1 tk hakitud varssellerit
7.5 dl vett
0.25 tl Cayenne'i pipart
Serveerimiseks:2 dl viilutatud talisibulat
keedetud riisi
Kuumuta 3 sl õli 4-5-liitrises paksupõhjalises malmpotis tugeval kuumusel.
Patsuta kanatükid kuivaks ja maitsesta soolaga. Pruunista kanatükid neljas jaos, arvestades umbes 5 minutit portsu kohta. Pane pruunistatud kanatükid suurde kaussi.
Lisa vajadusel potti õli (potis peaks olema umbes 4 sl rasva), siis sega puulusikaga juurde jahu. Kuumuta pidevalt segades 10-20 minutit, kuni nn 'roux' on piimašokolaadikarva.
Lisa sibul, paprika ja seller ning kuumuta umbes 8-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme.
Lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Sega pidevalt, kuni 'roux' on veega ühtlaseks segunenud.
Lisa kanatükid ja kaussi nõrgunud kanaleem. Kuumuta umbes 30-35 minutit, poolenisti kaane all, kuni kana on küps.
Lisa Cayenne, talisibul ja sool.
Serveeri sügavates taldrikutes, kuni on lisatud keedetud riisi.
Retsept on USA ajakirjast Gourmet (May 2004, Cajun chicken stew)
Cajuni kanahautis