Cajuni kanahautis

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3-6 sl õli

1 tükeldatud kana (u 1,5 kg)

2.5 tl soola

1.25 dl nisujahu

1 hakitud sibul

1 tk hakitud roheline paprika

1 tk hakitud varssellerit

7.5 dl vett

0.25 tl Cayenne'i pipart

Serveerimiseks:

2 dl viilutatud talisibulat

keedetud riisi

Valmistamine

Kuumuta 3 sl õli 4-5-liitrises paksupõhjalises malmpotis tugeval kuumusel.
Patsuta kanatükid kuivaks ja maitsesta soolaga. Pruunista kanatükid neljas jaos, arvestades umbes 5 minutit portsu kohta. Pane pruunistatud kanatükid suurde kaussi.
Lisa vajadusel potti õli (potis peaks olema umbes 4 sl rasva), siis sega puulusikaga juurde jahu. Kuumuta pidevalt segades 10-20 minutit, kuni nn 'roux' on piimašokolaadikarva.
Lisa sibul, paprika ja seller ning kuumuta umbes 8-10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme.
Lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Sega pidevalt, kuni 'roux' on veega ühtlaseks segunenud.
Lisa kanatükid ja kaussi nõrgunud kanaleem. Kuumuta umbes 30-35 minutit, poolenisti kaane all, kuni kana on küps.
Lisa Cayenne, talisibul ja sool.
Serveeri sügavates taldrikutes, kuni on lisatud keedetud riisi.

Nipid ja soovitused:

  • Kanahautise võib eelmisel päeval valmis teha. Jahuta ja hoia kaetult külmikus. Enne söömist kuumuta läbi, lisa talisibul ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on USA ajakirjast Gourmet (May 2004, Cajun chicken stew)

LISA KOMMENTAAR