Kogritsaraguu

Värsked kogritsad on väga mürgised, seepärast tuleb neid enne tarvitamist vähemalt kaks korda kupatada. Loe lähemalt Nami-nami kokandussõnastikust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g kupatatud kogritsaid (kevadseeni)

500 g taist lambaliha

2 sl rasva

2 tk keskmist sibulat

1 sl nisujahu

2 dl liha- või aedvilja- puljongit

soola

suhkrut

majoraani

soovi korral hapukoort

Valmistamine

Lõika lambaliha väikesteks kuubikuteks ja pruunista kergelt rasvas. Lisa veidi puljongit ning hauta kaane all 20 minutit. Vajadusel lisa veel puljongit.
Tükelda kupatatud kogritsad, haki sibul ja lisa lihale. Prae aeg-ajalt segades 10 minutit.
Puista peale jahu, vala juurde ülejäänud puljong ja hauta roog tasasel tulel lõplikult valmis.
Maitsesta, soovi korral lisa hapukoort ja hakitud maitserohelist. Serveeri koos sõmeralt keedetud riisi ja punaveiniga.

Retsept on Toivo Niibergi Postimehes ilmunud artiklist 'Seenele!' (30.4.2004)
LISA KOMMENTAAR