Hautatud seasüda

Taanist pärit juhised seasüdame valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 seasüdant (u 700 g)

3 jämedalt hakitud sibulat (u 150 g)

25 g võid

1 tl kuivatatud basiilikut

1.5 tl meresoola

purustatud musta pipart

400 g purustatud konservitud tomateid

2 dl kohvikoort või toidukoort

Valmistamine

Puhasta ja loputa südamed hoolega, lõika hästi õhukesteks ribadeks. 

Prae sibul ja südameribad paksupõhjalises potis võis kuldseks. Lisa maitseained ja tomatikonserv. Hauta tasasel tulel kaane all umbes 45 minutit.

Sega juurde rõõsk koor ja kuumuta uuesti keemiseni. Timmi maitse parajaks. Serveeri värske salati ja õhulise kartulipudruga.

Loe veel:

Retsept on pärit taanlaste "Karolines Køkken" retseptivihikust (nr 4, Hjertegryde). Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

tegin
postitatud 20.06.2009 19:42

vaatamata eelarvamustele tuli ütlemata hea kõhutäis. Kusjuues mul oli vaja ära kasutada lambasüda ja tavapärased lambalihaga pirtsutajad pistsid nahka silmagi pilgutamata. kastmepaksendaja osutus minul üleliigseks -kaste tuli ilma selletagi piisavalt paks.

Ilse
postitatud 26.01.2020 17:15

Tegin seasüdametest, maitseb suurepäraselt.