Vürtsine vasikamaksakaste vahukoorega, sobib hästi keedukartulite lisandiks.
500 g (nt vasika) maksa
4 väikest sibulat (u 200 g)
50 g võid
1 tl meresoola
purustatud musta pipart
2 tl magusat ja mahedat sinepit
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl kuivatatud rosmariini
2.5 dl 35% rõõska koort
1 dl piima
1 tl nisujahu
soovi korral kulööri (vt kokandussõnastikku)
keedetud kartulit
Puhasta maks, vajadusel eemalda kelmed. Lõika suurteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika väikesteks kuubikuteks. Prae maks ja sibul võis kergelt läbi.
Lisa maitseained, koor ja jahuga segatud piim. Hauta tasasel tulel umbes 15 minutit.
Maitsesta ja serveeri keedukartulitega.
Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (Lever i krydret flødesauce). Pildi tegi ZOOZI.
Kasutasin kanamaksa,aga maitsev tuli siiski.
kanamaks ongi hea
maitsev kaste
Vürtsikas maksa-koorekaste
Vürtsine vasikamaksakaste vahukoorega, sobib hästi keedukartulite lisandiks.