Vürtsikas maksa-koorekaste

Vürtsine vasikamaksakaste vahukoorega, sobib hästi keedukartulite lisandiks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g (nt vasika) maksa

4 väikest sibulat (u 200 g)

50 g võid

1 tl meresoola

purustatud musta pipart

2 tl magusat ja mahedat sinepit

1 tl kuivatatud basiilikut

1 tl kuivatatud rosmariini

2.5 dl 35% rõõska koort

1 dl piima

1 tl nisujahu

soovi korral kulööri (vt kokandussõnastikku)

Serveerimiseks:

keedetud kartulit

Valmistamine

Puhasta maks, vajadusel eemalda kelmed. Lõika suurteks kuubikuteks. Koori sibul ja lõika väikesteks kuubikuteks. Prae maks ja sibul võis kergelt läbi.

Lisa maitseained, koor ja jahuga segatud piim. Hauta tasasel tulel umbes 15 minutit.

Maitsesta ja serveeri keedukartulitega.

Nipid ja soovitused:

  • Kuivatatud ürtide asemel võid võtta 0,5-1 sl värskeid hakitud ürte.

Loe veel:

Retsept on taani retseptivihikust Karolines Køkken (Lever i krydret flødesauce). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 01.01.2010 15:53

Kasutasin kanamaksa,aga maitsev tuli siiski.

rait
posted on 26.03.2020 23:16

kanamaks ongi hea

Hexy
postitatud 29.01.2013 16:30

maitsev kaste