Banaani-kanakebabid

Vardas küpsetatud kanahakklihapallid.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g hakitud kanafileed või kanahakkliha

2 suuremat banaani (350 g)

0.75 dl riivsaia

2 tl soola

2 tl karripulbrit

2 tl Oriental Mix maitseainesegu

1 dl seesamiseemneid

12 puidust grillvarrast

Serveerimiseks:

1 laim

Valmistamine

Püreesta kooritud banaanid kahvliga. Sega hakkliha, banaanipüree, riivsai, sool, karripulber ja maitseainesegu. Lase 10 minutit jahedas paisuda.

Samal ajal pane puitvardad külma vette ligunema.

Jaota hakkmass kolmeks ja vormi igast osast märgade käte abil piklik vorst. Jaota saadud vorstid neljaks ja lüki need varraste otsa.

Aseta vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale seesamiseemneid.

Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.

Lõika laim 12 õhukeseks sektoriks ja suru varda otsa. Enne söömist pressi kebabidele laimimahla.

Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (5/2004, Broilerikebakot). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 02.07.2010 16:02

Retsptis toodud kogustega jäi kebabimass pea vormimatuks. Varda ümber mätsida oli pea lootusetu. Lisasin riivsaia juurde. Maitses oli päris palju banaani tunda. Üldiselt hinnati kebab täitsa heaks. Katsetan kunagi selle retseptiga veel.