500 g hakitud kanafileed või kanahakkliha
2 suuremat banaani (350 g)
0.75 dl riivsaia
2 tl soola
2 tl karripulbrit
2 tl Oriental Mix maitseainesegu
1 dl seesamiseemneid
12 puidust grillvarrast
Serveerimiseks:1 laim
Püreesta kooritud banaanid kahvliga. Sega hakkliha, banaanipüree, riivsai, sool, karripulber ja maitseainesegu. Lase 10 minutit jahedas paisuda.
Samal ajal pane puitvardad külma vette ligunema.
Jaota hakkmass kolmeks ja vormi igast osast märgade käte abil piklik vorst. Jaota saadud vorstid neljaks ja lüki need varraste otsa.
Aseta vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale seesamiseemneid.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas 10 minutit.
Lõika laim 12 õhukeseks sektoriks ja suru varda otsa. Enne söömist pressi kebabidele laimimahla.
Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (5/2004, Broilerikebakot). Pildi tegi ÜLLEKAS.
Retsptis toodud kogustega jäi kebabimass pea vormimatuks. Varda ümber mätsida oli pea lootusetu. Lisasin riivsaia juurde. Maitses oli päris palju banaani tunda. Üldiselt hinnati kebab täitsa heaks. Katsetan kunagi selle retseptiga veel.
Banaani-kanakebabid
Vardas küpsetatud kanahakklihapallid.