Jaapanipärased õrnsoolalõherullid

Graavilõhe on keeratud koos wasabi-toorjuustuseguga nori-lehtede sisse. Sobib näiteks LCHF-toitujaile tavapärase sushi asemel :)

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g Farmi maitsestamata toorjuustu

1-2 sl riivitud mädarõigast või 1 tl wasabi't

0,5 pikka kurki

300 g graavilõhet e. õrnsoolalõhet õhukeste viiludena

2 nori-lehte

Serveerimiseks:

sojakastet soovi korral

Valmistamine

Sega toorjuust ja wasabi omavahel. Koori kurk ja lõika pikuti pooleks. Uurista seemned välja ja lõika kurk pikkadeks kangideks.

Aseta nori-lehed lauale ning kata õrnsoolalõheviiludega. Määri peale toorjuustusegu, siis ühele poolele kurgikang. Keera nori-leht ümber kurgi tugevasti rulli. Lõika iga rull umbes 8 viiluks.

Serveeri nt koos sojakastmega.

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks kasuta kõige rammusamat toorjuustu (nt mascarponet).
  • Maitsva õrnsoolalõhe saad valmistada selle retsepti järgi.
  • Soovi korral kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet. 

Retsept on mugandatud rootsi ajakirjast Arlaköket (5/2000, Lax i noriblad), pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.08.2016 19:51

Hea lihtne teha ja täitsa hea ka!