250 g hakitud sibulat
50 g võid
2 tl vürtsköömneid
2 purustatud küüslauguküünt
2.5 cm jupp riivitud ingverijuurt
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl tšillipulbrit
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 tl soola
2 dl vett
4 nahata kanafileed
0.75 dl kookospiima või 10% rõõska koort
100 g india pähkleid
hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:Sulata või suures potis, prae sibulaid 5-6 minutit, kuni sibul on pehme ja kergelt pruunistunud.
Lisa vürtsköömned, küüslauk ja ingver ning prae 1 minut. Lisa tomatipasta, tšilli, paprikapulber, kollajuur, sool ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lõika kanafileed umbes 2 cm suurusteks tükkideks, lisa koos loorberilehega kastmele.
Lisa pooleks murtud kaneelikoor. Kui kaste on liiga kuiv, lisa natuke vett. Keera tuli hästi väikeseks, kata pott kaanega ning hauta 12-15 minutit, kuni kana on küpsenud.
Kuumuta paksupõhjaline pann hästi tuliseks. Lisa pähklid ja pruunista kergelt, panni sageli raputades. Lisa koos kookospiimaga karrile.
Vahetult enne serveerimist puista roale hakitud koriandrit. Kõrvale sobib pilau riis ja naan-leib.
Retsept on Briti Somerfield ajakirjast (Kashmiri Chicken Curry). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Minu jaoks parajalt vürtsikas ja endiselt väga mõnus roog. Kõrvale küpsetasin naan-leiba.
Minul jäi kaste pisut lage ja liha tuim. Nagu kahtlustasin, tulnuks kanatükid kuumal pannil eraldi praadida ja alles lõpus kastmesse lisada.
Kašmiiri kanakarri
Rohke sibula ja vürtsidega kanahautis Kašmiiri piirkonnast.