250-300 g pärmi- lehttainast või muretainast
4 suurt pirni
50 g hakitud mandlilaaste
100 g Aura Gold sinihallitusjuustu
3 dl 10% rõõska koort
2 muna
1 tl piparkoogimaitseainet või 1 sl jahvatatud piparkooke
Vooderda 25 cm läbimõõduga küpsetusvorm pärmi-lehttainaga ja eelküpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Koori pirnid, lõika pooleks ja seejärel tee pirnidesse sisselõiked. Laota pirnid eelküpsetatud tainale, torgi mandlilaastud sisselõigetesse. Murenda sinihallitusjuust pirnide vahele.
Sega kokku rõõsk koor, muna ja maitseainesegu, vala pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus veel umbes 20-25 minutit, kuni munasegu on hüübinud.
Huvitav kooslus magusast ja soolasest. Soovitan.
Huvitav pirukas. Ei ole otseselt soolane ega ka magustoit. Või siis saab nii üheks kui teiseks serveerida. Mandlilaaste ei õnnestunud mul nii palju pirnide vahele toppida. See toppimine oli muidugi üsna tüütu tegevus:P Põhja äär tasub üsna kõrgeks teha muidu valgub koore-munasegu üle ääre.
Omapärane, väga maitsev pirukas. Ma piparkoogimaitseainet ei pannud, tundus maikuus kuidagi kohatu:) Oli väga hea ka ilma selleta.
Oi, ongi retsept ka! :) Ma tegin üleeile pirni ja sinihallitujuustuga pirukaid sest peeti ei olnud. :) Piparkoogimaitseainet ei kasutanud, aga pirukad olid sellegipooles ülihead. :))
tasub proovida- see ON maitsev!
Väga maitsev, soovitan!
Tundus kahtlane, aga huvitav ja proovisin teha. Väga maitsev ja omapärane pirukas. Piparkoogimaitseainet ma ei pannud.
Pirukas oli maitsev. Olude sunnil tegin mõned muudatused. Piparkoogimaitseaine asemel kasutasin kuivatatud tüümianit ja rosmariini. Mandlilaastude asemel kasutasin kõrvitsaseemneid.
Pirni-sinihallitusjuustupirukas
Veidi jõuluhõnguline pirnipirukas sinihallitusjuustuga. Sobib nii eelroaks kui ka järelroaks, samuti veinilauale.