Põhja-Ameerikast pärit vesiriis ehk metsik riis ei ole botaanilises mõttes üldse riis, vaid Põhja-Ameerikast pärit soodes kasvava vesirohuga, mida indiaanlased korjasid.
Sobib hästi tänupühadelauale!
Sega keskmises potis kanapuljong, tume riis ja metsriis. Kuumuta keskmisel kuumusel keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda tasasel tulel 45 minutit, kuni riis on pehme ja vedelik imendunud.
Samal ajal sulata või keskmise suurusega pannil. Lisa sibul ja suhkur ning kuumuta umbes 6 minutit, kuni sibul on pehme. Alanda kuumust. Kuumuta sibulaid tasasel kuumusel tihti segades umbes 25 minutit, kuni sibulad on karamellikarva. Lisa kuivatatud jõhvikad.
Kata pann kaanega ning kuumuta nõrgal tulel 10 minutit, kuni jõhvikad paisuvad. Sega jõhvika-sibulasegu ning riivitud apelsinikoor ettevaatlikult riisi hulka.
Vesiriis jõhvikate ja karamelliseeritud sibulaga
Põhja-Ameerikast pärit vesiriis ehk metsik riis ei ole botaanilises mõttes üldse riis, vaid Põhja-Ameerikast pärit soodes kasvava vesirohuga, mida indiaanlased korjasid. Sobib hästi tänupühadelauale!