2,5 dl vett
2,5 dl pudruriisi
1 l piima
veidi soola
Serveerimiseks:jahvatatud kaneeli ja suhkru segu
Sega potis riis ja vesi, kuumuta ja keeda 2 minutit.
Lisa piim, näpuotsatäis soola ja kuumuta pidevalt segades keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta puder tasasel tulel pehmeks (umbes 35-45 minutit).
Serveeri võisilma ja kaneelisuhkruga.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Väga hea, riisipuder on üks lemmikuid.
Tegin ka seda putru, aitäh meeldetuletamast, Pille!
Riisipuder on pohlamoosiga ka väga hea - idee pärineb Norrast. Jõulude ajal on pohlamoos ju teemaks...
Ülle, põnev teada, aitäh!!
Riisipuder on muidugi ka Eesti köögis täiesti tavaline, ent 1992-1993. a. Taanis elades sõi minu "perekond" just sellist putru igal neljapäeval ja jõuludele eelnenud ajal veelgi sagedamini. Seepärast on see siin näiteks ka taani roogade hulka liigitatud.
Maitseb nagu üks väga hea riisipuder maitsema peab :)
Minu laps võib seda jõuluputru lõpmatuseni süüa, nii et meil pole võimalik ülejäänud pudrust magustoite teha. :)
Riisipuder on ka meie pere jõuluhommikute saatja. Panen sinna tavaliselt ka ühe õnnemandli sisse. Kes selle endale saab, selle uue aasta soov läheb täide ;)
Meil juba aastaid see puder jõululaupäeva hommikul koos õnnemandliga ❤ vanem poeg arvas, et järgmine aasta paneme peoga mandleid, siis saavad kõik õnne.
Päkapikkude lemmikpuder
Kas teadsid, et vanasti pandi Põhjamaades jõulude ajal suure kausiga riisiputru pööningule päkapikkude jaoks, pidi õnne tooma? Taanis tuntakse riisiputru ka nime nissegrød all, Rootsis on riisipudru sünonüümiks tomtegröt ehk päkapikupuder :)
Vahendid toidu tegemiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.