100 g kanasüdameid
1 sibul
1 sl õli
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
100 g küpsetatud kana- või pardiliha
50 g suitsukana
1 sl väiksemaid kappareid
5 musta oliivi
7,5 dl kanapuljongit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hakitud värsket peterselli
hapukoort
Kuivata kanasüdamed köögipaberiga, siis lõika pooleks, puhasta vajadusel kuivanud verest ja eemalda soonejupid. Tükelda, maitsesta kergelt soola-pipraga ja pruunista pannil umbes umbes 10 minutit. Tõsta kõrvale.
Kuumuta õhukesteks poolviiludeks lõigatud sibulat poti põhjas õli sees umbes 10 minutit, kuni see on pehme.
Lisa tomatipasta ja kuumuta veel paar minutit. Lisa tükeldatud kurgid - nii saad seljankapõhja.
Lisa tükeldatud kanaliha (ahjukana, suitsukana, kanasüdamed), kapparid ja viilutatud oliivid ning kuum puljong. Keeda umbes 10 minutit, kuni supp in kergelt tummine ja maitsestunud.
Serveeri hapukooresortsu ja hakitud peterselliga.
Britt Paju retsept ilmus ajalehes Postimees 4. jaanuaril 2020. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kanaseljanka
Hea argise seljankalaadse supi saab ka eelmise õhtu ahjukana jääkidest.