Kanaseljanka

Hea argise seljankalaadse supi saab ka eelmise õhtu ahjukana jääkidest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g kanasüdameid

1 sibul

1 sl õli

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 hapukurki

100 g küpsetatud kana- või pardiliha

50 g suitsukana

1 sl väiksemaid kappareid

5 musta oliivi

7,5 dl kanapuljongit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hakitud värsket peterselli

hapukoort

Valmistamine

Kuivata kanasüdamed köögipaberiga, siis lõika pooleks, puhasta vajadusel kuivanud verest ja eemalda soonejupid. Tükelda, maitsesta kergelt soola-pipraga ja pruunista pannil umbes umbes 10 minutit. Tõsta kõrvale. 

Kuumuta õhukesteks poolviiludeks lõigatud sibulat poti põhjas õli sees umbes 10 minutit, kuni see on pehme. 

Lisa tomatipasta ja kuumuta veel paar minutit. Lisa tükeldatud kurgid - nii saad seljankapõhja. 

Lisa tükeldatud kanaliha (ahjukana, suitsukana, kanasüdamed), kapparid ja viilutatud oliivid ning kuum puljong. Keeda umbes 10 minutit, kuni supp in kergelt tummine ja maitsestunud. 

Serveeri hapukooresortsu ja hakitud peterselliga.

Loe veel:

Britt Paju retsept ilmus ajalehes Postimees 4. jaanuaril 2020. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.08.2023 16:35

Täitsa tore supp aga ma paneks järgmine kord kartulit ka, saaks natuke tummisem.