100 g odrakruupe
2,5 l vett
1 kg kondiga sealiha - nt
suitsupõske, suitsuribi või maasuitsusinki
2-3 loorberilehte
300 g kaalikat
2-3 suuremat porgandit
2 sibulat
1 petersellijuur või tükike juursellerit
400 g värsket kapsast soovi korral
5-6 kartulit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Pane kruubid eelmisel õhtul külma veega likku. Pese seejärel kruubid ja pane soolaga maitsestatud vette keema.
Pane suitsuliha potti ning lisa külm vesi. Kuumuta keemiseni, koori hoolikalt pinnale tekkiv vaht. Alles siis, kui vahtu enam ei lisandu, lisa sool-pipar ja loorbrilehed.
Lisa potti kooritud ja tükeldatud kaalikas. Koori ja haki porgandid ja sibulad ja petersellijuur või juurseller (kui kasutad). Keeda kümmekond minutit, siis lisa tükeldatud kapsas (kui kasutad). Koori kartulid, lõika tükkideks, lisa potti.
Kui liha on pehmeks keenud, võta see potist välja. Eemalda liha kontidelt ja lõika väikesteks tükkideks. Pane uuesti potti.
Lisa keedetud kruubid, maitsesta supp parajaks. Lase mõned minutid kaane all tõmmata, puista peale maitseroheline ja serveeri. Soovi korral paku hapukooresilmaga.
Muutsime retsepti selliselt, et asendasime liha supikontidega ja tükeldasime köögiviljad kuubikuteks. Supp oli hea.
Supijuurikaid polnud käepärast ja panin puljongikuubiku, mulle maitses.
See on ütlemata hea supp.
Väga maitsev,lapselastele meeldis väga,muidu suppe eriti ei armastata:)
Üleeile tegin, aga koodiga. Täna vist saab söödud!
Oi mu lemmik! Eriti head tegi kadunud ämmake! Aitäh! Proovin nädalavahetusel ka teha.
Väga hea
Aga kuhu jääb hapukurk?
Külasupp
Sealihaga tangu-kruubisuppi tuntakse külasupi või taluspojasupi nime all. Kuigi külasuppi keedetakse ka värske sealihaga, siis meie arvates jääb see eriti mõnus just suitsulihaga (nt suitsuribiga).