Selge leemega lihasupp

Parima supi saab veiseribi kasutades.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veise ribitükk

1.5 l vett

4 kartulit

2 porgandit

1 pisem lillkapsas

1 loorberileht

soola ja musta pipart

tilli

peterselli

Valmistamine

Pane ribid koos külma veega potti, lisa loorberileht, sool ja pipar ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori pinnale kerkinud vaht vahukulbiga. Keeda liha pehmeks, siis tõsta liha välja ja kurna leem.

Pane kurnatud supileeme sisse tükeldatud porgandid ja keeda tasasel tulel 10 minutit.

Lisa kartulitükid ja lillkapsaõisikud, keeda veel 15 minutit.

Lisa väikesteks tükkideks lõigatud liha ja maitsesta suppi soola-pipraga.

Serveerimisel puista igale supiportsjonile hakitud tilli ja peterselli.

Retsept om pärit raamatust "Eesti köök/Estonian cooking" (toim. Liia Virkus, 2003). Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

mann
postitatud 08.12.2014 17:00

Hea kerge supp.

Ilse
postitatud 26.12.2024 14:21

Mõnus kerge supp ja lillkapsas on selles supis tõesti tegija.