Seapraad õuna, sibula ja salveiga

Kasuta antud prae valmistamiseks noore sea välisfileed.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g sea välisfileed

1 sl võid

1 sl õli

1 sl sinepit

1 tl soola

1 tl roseepipart

1 tl Herbes de Provence'i

1 õun

1 punane sibul või tavaline sibul

2 dl õunasiidrit või õunamahla

kimp värsket salveid

Valmistamine

Lõika seafileesse pikkupidi "tasku", nii et liha otstest ikka terveks jääks.

Kuumuta pannil või ja õli ning pruunista filee ümberringi.

Lõika õun ja sibul sektoriteks. Määri filee sinepiga, maitsesta soola, roseepipra ja ürdiseguga. Täida "tasku" õuna, sibula ja mõne salveilehega ning kalla täidisele tilk siidrit. Laota ülejäänud õuna- ja sibulasektorid filee peale ja kõrvale.

Tõsta filee ahjupannile ning kalla ülejäänud siider pannile.

Küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit, fileed aeg-ajalt praeleemega niisutades.

Soome K-Marketi retsept (Porsaanpaistu), pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 07.12.2011 13:15

Seapraad õuna, sibula ja salveiga mul päris hästi välja ei kukkunud. Jäi natuke kuiv.

Pille
postitatud 05.01.2022 12:28

Üllekas saatis sellise pildi aastaid tagasi: