Piparkoogirull safranikreemiga

Hästi jõuluse maitsega jahuvaba rullkook sobib ka gluteenitundlikele.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 muna

2 dl suhkrut

1 dl kartulitärklist

2 tl küpsetuspulbrit

1 sl piparkoogimaitseainet (nt Meira)

Safranikreem:

500 g vanillimaitselist toorjuustu (nn kvark) või vanilliga maitsestatud paksemat kohupiima kreemi

safranit

Valmistamine

Sega vanillimaitseline kohupiimakreem/toorjuust safraniga* ühtlaseks.

Vahusta suhkur ja munad õhuliseks, sõelu juurde kartulijahu, küpsetuspulber ja piparkoogimaitseaine.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 30x40 cm ahjuplaadile ning küpseta 225-kraadise ahju keskosas 5–7 minutit.

Kummuta biskviitpõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile, eemalda nüüd pealmine küpsetuspaber ja lase põhjal jahtuda.

Määri täidis biskviidile ning keera rulli. Hoia jahedas.

Lõika enne serveerimist viiludeks.
 

Loe veel:

Retsept pärit rootslaste Arlaköket 5/2003 retseptivihikust (Pepparkaksrulltårta med saffranscrème).

LISA KOMMENTAAR