50 g magedat võid
100 g kuldset või pruuni suhkrut
6 tk küpset kõvemat suurt banaani
250 g lehttainast
Serveerimiseks:vanilli- jäätist või hapukoort/ crème fraîche'i
Sulata või sügavas paksupõhjalises 20 cm praepannis. Lisa suhkur ning sega keskmisel kuumusel umbes 5 minutit, kuni suhkur ja või on karamelliseerunud. Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda, ent mitte hanguda.
Rulli lehttainas jahusel laual 24 cm kettaks.
Laota kooritud banaanid pannile karamelli sisse. Kata lehttainakettaga, suru tainas õrnalt banaanidele (vaata, et tainas ulatuks panni servani ja suru tainas veidi serva vahele).
Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni tainas on kuldpruun. Lase umbes 5 minutit jahtuda, siis kummuta koogialusele. Selleks kata pann taldrikuga ning keera kiiresti pann koos taldrikuga pahupidi. Eemalda pann - karamelliseerunud banaanid on nüüd koogi peal!
Serveeri vanilljäätise või hapukoorega.
Briti ajakirja BBC Good Food retsept. Foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova, stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Uskumatu, kuid sain minagi selle imeteoga hakkama ja ümberpööramisega probleemitult. Sai aga minu jaoks liiga magus, kuid maitse oli omapärane, teinekord peaks siis 100 g asemel panema 75g.
Magus, aga hapukoore või kreeka jogurtiga täpselt paras! Seistes muutub koledaks, parim serveerida otse ahjust tulnuna!
Maitsev!
Banaani pahupidikook
Retsept on pärit Le Baou d'Inter kokanduskoolist Provence's Prantsusmaal.