Šoti kruubisupp

Šoti lambalihasupp juurviljade ning odrakruupidega ehk Scotch broth.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg lambaliha (talle või lamba kaelatükk)

2.25-2.75 l vett

100 g odrakruupe

100 g poolitatud kuivatatud herneid

2 kuubikuteks lõigatud porgandit

1 kuubikuteks lõigatud kaalikas

1 kuubikuteks lõigatud naeris

1 hakitud sibul või paksemat porrut

soola ja musta pipart

hakitud siledalehelist peterselli

Valmistamine

Pane liha suurde paksupõhjalisse potti ja lisa vesi, kruubid ja kuivatatud herned. Kuumuta aeglaselt keemiseni, eemalda tekkinud vaht.

Hauta hästi tasase mulinaga 30 minutit (noore lamba liha) kuni 1 tund (lambaliha).

Lisa aedviljad ja hauta veel umbes tund aega, kuni liha on pehme.

Eemalda valmis liha ja aedviljad supi seest, ning redutseeri puljongit, kuni saad tugevamaitselise supileeme.

Maitsesta, pane liha ja aedviljad uuesti potti ning kuumuta läbi. Lisa peotäis peterselli ja serveeri.

Loe veel:

Retsept on briti ajalehest Sunday Telegraph (4.1.2003, Tamasin Day-Lewis, Barley broth). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.04.2010 22:32

Üks väga-väga maitsev supp.

Pille
postitatud 30.01.2020 16:07

Toekas ja maitsev. Mul olid noorlamba kaelalõigud.