1.5 kg lambaliha (talle või lamba kaelatükk)
2.25-2.75 l vett
100 g odrakruupe
100 g poolitatud kuivatatud herneid
2 kuubikuteks lõigatud porgandit
1 kuubikuteks lõigatud kaalikas
1 kuubikuteks lõigatud naeris
1 hakitud sibul või paksemat porrut
soola ja musta pipart
hakitud siledalehelist peterselli
Pane liha suurde paksupõhjalisse potti ja lisa vesi, kruubid ja kuivatatud herned. Kuumuta aeglaselt keemiseni, eemalda tekkinud vaht.
Hauta hästi tasase mulinaga 30 minutit (noore lamba liha) kuni 1 tund (lambaliha).
Lisa aedviljad ja hauta veel umbes tund aega, kuni liha on pehme.
Eemalda valmis liha ja aedviljad supi seest, ning redutseeri puljongit, kuni saad tugevamaitselise supileeme.
Maitsesta, pane liha ja aedviljad uuesti potti ning kuumuta läbi. Lisa peotäis peterselli ja serveeri.
Retsept on briti ajalehest Sunday Telegraph (4.1.2003, Tamasin Day-Lewis, Barley broth). Pildi tegi ZOOZI.
Šoti kruubisupp
Šoti lambalihasupp juurviljade ning odrakruupidega ehk Scotch broth.