Hautatud süda

Südame hautamine võtab omajagu aega, aga tulemus on seda väärt.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g südant

5 dl vett

soola ja musta pipart

2 sl võid vm rasvainet

1 sibul

2 sl nisujahu

5 dl piima või praeleent

3 sl hapukoort

Valmistamine

Leota süda külmas vees, vajadusel vaheta vett.

Kupata leotatud süda, loputa külma vee all ja jahuta veidi ning lõika seejärel väikesteks kuubikuteks.

Prae kuumas rasvas läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa kuum vesi ja kuumuta tasasel tulel kaane all, kuni süda on pehme.

Haki sibul ja kuumuta rasvaines, lisa jahu ja hautamisleent ning valmista kaste. Vala kaste südamekuubikutele ja kuumuta tasasel tulel veel 10–20 minutit.

Lisa hapukoor, kuumuta korraks keemiseni. Serveeri keedetud või praetud kartulite või kartulipudruga ja marineeritud salatitega.

Retsept ilmus ajalehes Maaleht (11.03.2004, Sirje Rekkor "Tervislik, maitsev ja odav"). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas veisesüdant. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 26.04.2021 12:01

Selle hautamisega läheb aega aga tulemus on seda väärt. Mulle väga maitses.