600 g südant
5 dl vett
soola ja musta pipart
2 sl võid vm rasvainet
1 sibul
2 sl nisujahu
5 dl piima või praeleent
3 sl hapukoort
Leota süda külmas vees, vajadusel vaheta vett.
Kupata leotatud süda, loputa külma vee all ja jahuta veidi ning lõika seejärel väikesteks kuubikuteks.
Prae kuumas rasvas läbi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa kuum vesi ja kuumuta tasasel tulel kaane all, kuni süda on pehme.
Haki sibul ja kuumuta rasvaines, lisa jahu ja hautamisleent ning valmista kaste. Vala kaste südamekuubikutele ja kuumuta tasasel tulel veel 10–20 minutit.
Lisa hapukoor, kuumuta korraks keemiseni. Serveeri keedetud või praetud kartulite või kartulipudruga ja marineeritud salatitega.
Retsept ilmus ajalehes Maaleht (11.03.2004, Sirje Rekkor "Tervislik, maitsev ja odav"). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas veisesüdant.
Hautatud süda
Südame hautamine võtab omajagu aega, aga tulemus on seda väärt.