Koostisosad

7 dl poolkuiva valget veini

1 sidrun

suhkrut

1 loorberileht

10 tera nelki

1-2 ingverijuurt

soovi korral konjakit

Valmistamine

Pese sidrun hoolega kuuma vee ja harjaga. Koori sidrunikoore kollane osa kartulikoorimisnoaga. Eemalda valge koorekiht hoolikalt, siis lõika sidrun õhukesteks viiludeks. Pane sidruniviilud glögiklaasidesse.

Pane potti sidrunikoored, maitseained ja valge vein. Maitsesta soovi korral suhkruga.

Kuumuta aeglaselt soovitud temperatuurini. Kurna glögi, soovi korral lisa konjakit ja kalla klaasidesse.

Serveeri pähklite, mandlite ja rosinatega.

Retsept on soome Marttajärjestö ajakirjast Emäntälehti (12/2002, Valkoinen glögi). Pildi tegi Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR