Klopi munad kergelt katki, lisa kohupiim ja piim. Lisa kuivained. Lase tainal 15 minutit paisuda.
Lisa sulavõi.
Kuumuta vahvlirauad, määri võiga. Kalla umbes 1 dl tainast vahvlirauale ning küpseta kuldkollaseks.
Serveeri pirni- või õunamoosi ning vanillijäätise või -vahuga.
Retsept on pärit Valio veebilehelt (Rahkavohvelit.) Pildi tegi 3liko.
Mulle tundus üks sl suhkrut küll liiga vähe (kohupiim oli maitsestamata), seetõttu lisasin suhkrut ja veidike ka kaneeli. Vahvlid tulid väga head, aga jäid millegipärast raudade külge pidevalt kinni - selle vältimiseks tuli neil lasta küpseda veidi kauem, kui oleksin ise soovinud. Võibolla oli vale vahvlimasin - arvestades, et retseptis on kirjas, et sellest tuleb 10 vahvlit, siis on ilmselt mõeldud paksemaid vahvleid - tavalise vahvlirauaga tuli mul neid küll paarkümmend tükki.
Kuna üks kohupiimatoru kurvastas külmkapis ja minul oli vaim vahvliteks valmis, siis selle retsepti järgi tegingi. Küpsetasin samuti õhukesed vahvlid. Väga head said! Tjah, lisasin minagi omalt poolt paar supilusikatäit suhkrut juurde.
Kohupiimavahvlid
Retsept paksude vahvlite valmistamiseks.